torek, 08. marec 2016

Na žalost dokaj nepoznan šport-CURLING


                           CURLINGVerjetno ste že slišali za šport curling, ne veste pa da je ta šport postal aktiven tudi v Sloveniji, še več, slovenska moška curling reprezentanca v tem športu dosega odlične rezultate.

Na kratko je  curling zimski olimpijski šport, ki se je v Sloveniji pojavil šele pred petimi leti. Kljub temu naši športniki vseeno že dosegajo visoke dosežke na tekmovanjih. Tako je v soboto moška curling reprezentanca v so C skupini osvojila zlato medaljo in se uvrstila v B skupino. Sedaj lahko le še upamo, da se bodo naši fantje iz B skupine uvrstili v A skupino. Za uvrstitev v A skupino pa pi bilo potrebnih več treningov v pravi curling dvorani, ki je Slovenci še nimamo.
Člani slovenske moške reprezentance od leve proti desni (na sliki) Gašper Uršič ,Tomas Tišler, Jure Čulič, Jošt Jalovec in njihov trener Gregor Vrbinc so zelo ponosni na svoj dosežek v C skupini.


                                                                                                     Foto:Gregor Rigler
   

Na tekmovanje so se v švicarskem mesto Champerij pridružili Srbiji, Francuji, Slovaški in ostalim državam iz C skupine. V finalu so fantje premagali Slovake z neverjetnim rezultatom 8:1 in se tako uvrstili v B skupino. Veseli so zlate kolajne in so na zmago zelo ponosni.


Tekmovalci si želijo, da bi v Sloveniji dobili pravo curling dvorano, saj trenutno trenirajo v ledeni dvorani Zalog, ki je namenjena hokeju. Jure Čulič je pogoje komentiral z naslednjimi besedami: “Trenirati curling na hokejskem ledu, je kot bi trenirali nogomet v gozdu.” Navkljub slabim pogojem pa je slovenski moški reprezentanci uspelo premagati države, ki imajo dvorane namenjene izključno curlingu. Zato lahko le upamo, da Slovenci dobimo curling dvorano in tako postanemo konkurenčni ostalim državam.

Sara Rigler, 8.b

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.